Skab trygge rammer med en legeplads i haven

24 november 2020 Astrid Pedersen

De fleste af os har i løbet af barndommen tilbragt mange timer på den lokale legeplads. En legeplads, som er udrustet med lækkert udendørs legeudstyr, er et sandt slaraffenland for børn. Her kan store som små børn boltre sig i gynger og vipper, legehuse og legetårne samt rutsjebaner og måske endda trampoliner.

Legepladser er særdeles populære blandt børn – og blandt børnenes forældre som ønsker at give børnene mulighed for at lege i det fri og få den rette motion. De legeredskaber som findes på en legeplads, er designet til fri leg i trygge rammer, og til at udfordre og stimulere børnenes sanser og bevæge apparat.

Derfor er legepladser gode og sunde for børnene – og det er der mange forældre som har opdaget, hvorfor mange legepladser desværre ofte er overfyldte. Man kan hurtigt risikere at komme til at stå i lang kø for at få lov at prøve nogle af de mest populære lege redskaber så som gynger, vipper eller rutsjebanen.

Samtidig er det ikke alle børn som er lige begejstrede for at komme på en tæt befolket legeplads. Mange børn leger på en meget voldsom måde uden at der er noget ondt i det. Men denne lege stil kan virke overvældende og intimiderende på et knap så udadreagerende barn, som måske vil vægre sig ved at komme på legepladsen af denne årsag. Og her giver det så mening at bygge en legeplads hjemme i haven.

Giv dit barn mulighed for fri leg på en legeplads i haven

I familiens have er barnet i trygge rammer, og kan udfolde sig i det tempo som han eller hun ønsker. Måske foretrækker dit barn at lege alene – og måske vil det gerne have besøg af en eller flere legekammerater. Det vigtigste er at barnet har det godt og er tilpas med situationen.

Du kan få tips til opførelse af legeplads i haven på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ 

Flere Nyheder