Sådan opretter du et malerfirma!

06 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan opretter du et malerfirma!

Denne artikel er en kort gennemgang til, hvordan du rent praktisk opretter et malerfirma, men bemærk venligst, at der er mange flere underpunkter tilknyttet til denne artikel, som gør, at vi anebefaler dig, at du læser nærmere om disse via andre artikler.

Artiklen her skal mest ses som en mere eller mindre punktvis gennemgang, som du kan følge, springe nogle punkter over, tilføje dine egne og ellers bruge artiklen som inspiration.

For det første skal du jo vide, om du har evnerne til at blive maler.

Er du uddannet, har du erfaringen, og er du god nok til at konkurrere med de andre på markedet? For hvis ikke, så risikere du hurtigt at gå fallit.

Måske vil du bare gerne vil være ejer af sådan et malerfirma, selvom du ikke ejer evnerne, hvorefter du ansætter dygtige malere i dit malerfirma.

Dernæst skal du have fundet på et klingende godt navn til dit malerfirma. Måske også gerne et logo, en maskot og et slogan dertil. Altså, en fuldbyrdet visuel identitet, som du kan bruge på at markedsføre din forretning via reklamer, når den tid kommer.
Men mest af alt for, at folk har noget nemt at huske dit malerfirma ud fra, så de kan differentiere det fra alle de andre firmaer. 

Så skal du ellers oprette dit firma efter den konstellation, der passer dig bedst, om det er et enmandsfirma, et I/S, ApS eller lignende med tilknyttet CVR-nummer, hvorefter du skal huske at aflevere årligt regnskab, der skal udfærdiges af en advokat.

Desuden skal du selvfølgelig have indkøbt inventar, malerbiler, ansætte en bogfører, rengøringsfolk og andet, hvis dette er nødvendigt. Men mest af alt, så skal du have en kontorbygning af en eller anden art.

Så er det ellers bare med at komme ud over stepperne og finde nogle kunder, betale løn til medarbejderne og ellers se malerfirmaet – forhåbentligt – vokse sig stort!

Flere Nyheder