Inden du køber din næste bil

10 september 2021 Steffen Hansen

Står du og overvejer at købe bil? Om det er din første bil, eller om du har købt masser af biler igennem årene, så er der nogle ting der er rigtig gode at have styr på inden man køber en bil.

Så hvis du overvejer at skifte din bil ud, eller købe din første bil, så kan du med fordel læse denne artikel.

Tjek bilens baggrundshistorie

Medmindre du køber en spritny bil med 0 km på kilometertælleren, så bør du altid undersøge bilens historik, så godt som muligt. Ved at foretage et nummerpladetjek, kan du se om bilen skulle være meldt stjålet, eller om bilen har gæld eller pant i den, ligesom du kan læse bilens stamdata. Det er godt at sammenligne disse data, med de oplysninger som sælgeren har givet, for at være på den sikre side.

Tjek bilens generelle stand

Sørg altid for at gennemgå bilen inden du køber den. Kender du en mekaniker, så kan det være en stor fordel for dig, at tage vedkommende med og gennemgå bilen sammen med dig. En mekaniker kender alle tricksne og kan være medvirkende til at du ikke køber katten i sækken, og bliver snydt. Kør også en rigtig lang prøvetur i bilen, inden du beslutter dig. Det kan godt være at alle dele er okay, og det er en god handel for dig, men hvis du ikke er tilfreds med køreegenskaberne eller komforten, så kan det være at bilen ikke er noget for dig alligevel.

Altid forhandle om prisen

Bare fordi en bil koster et bestemt beløb, betyder det ikke at det er det endelige beløb. De fleste bilforhandlere er til at handle med, især hvis du kan tilbyde dem en udbetaling eller en brugt bil oven i handlen. De fleste tænker slet ikke over at forhandle, men køber bare til prisen, og går glip af en evt. stor besparelse.

 

Flere Nyheder