Find læselysten igen med kvalitets lydbøger

29 juni 2019 Astrid Pedersen
Find læselysten igen med kvalitets lydbøger

De fleste af os, som er inkarnerede bogorme, kender scenariet: Man kommer træt hjem fra arbejde, hvor man i otte timer har siddet foran en skærm og i slutningen af arbejdsdagen måske knebet øjnene sammen for bedre at kunne fokusere. Der skal laves aftens mad, børnene skal hjælpes med lektierne og så i seng – og så er det tid til at krybe op i sofaen eller i lænestolen med en god bog.

Men der går ikke mange minutter, førend de trætte og svidende øjne af sig selv glider i. det er umuligt at fokusere på de trykte ord og sætninger, og bogstaverne flyder sammen. Dette er en rigtig ærgerlig situation for os, der gennem hele livet har påskønnet den gode læse oplevelse og elsket at fordybe os i bøgernes magiske verden. Med alderen bliver det nemlig begrænset, hvor meget øjnene og hjernen kan klare i løbet af en dag. Og så sker der desværre ofte det, at bøgerne bliver lagt på hylden til fordel for tv eller radio.

Bevar læselysten og få de gode oplevelser med lydbøger

Der er dog en mulig løsning på problematikken – og den hedder lydbøger. Hvor lydbøger før i tiden var yderst begrænsede i oplag, idet de kun udkom på fysiske medier så som kassettebånd, er de nu frit tilgængelige i digital form via internettet.

Lydbøger er således ikke længere forbeholdt blinde, svagt seende og personer med ordblindhed, men kan downloades af alle, som er i besiddelse af en smartphone eller en tablet, et abonnement på en tjeneste, som udbyder lydbøger, og selvfølgelig den tilhørende app. Med lydbøger kan du slappe af, imens en dygtig oplæser udruller bogens fortælling og univers for dit indre blik. Og skulle du falde i søvn imens, kan du altid begynde forfra hvor du slap.

Du kan finde lydbøger på dansk i stort og varieret udvalg hos politikenbooks.dk

Flere Nyheder