Find den rette angst behandling hos professionel terapeut

07 oktober 2019 Astrid Pedersen
Find den rette angst behandling hos professionel terapeut

Oplever du ofte, at du ikke kan sove, fordi de negative tanker trænger sig på? Føler du dig ofte handlingslammet, fordi du ikke kan foretage ig noget som helst på grund af bekymringer, som tvinger dig til at gennemgå de værst tænkelige udfald af en hver situation? Drømmer du om at kunne slukke for tankemylderet – bare i et minuts tid – og få fred for de mange tvangstanker, som befolker dit hoved dag og nat?

Så er der gode indikationer for, at du lever med en angst lidelse af den type, som kaldes generaliseret angst. Og du bør faktisk søge professionel hjælp så hurtigt som muligt.

Er angst farligt?

Angst i sig selv er ikke farligt. Angst er en naturlig reaktion på et faretruende miljø, som sætter os i stand til at flygte eller kæmpe – meget hurtigt, eller med megen stor styrke. Men når angst bliver en permanent og sygelig tilstand, er den direkte usund for krop og sjæl. Mange angst ramte mennesker er konstant på vagt, og nærmest spændt til bristepunktet. Dette er i sagens natur ikke videre befordrende for en sund tilværelse – og angsten kan faktisk eskalere til et punkt, hvor den går hen og bliver direkte skadelig for den angst ramtes liv.

Det sker, når angsten overtager kontrollen, og man ikke længere kan gå uden for en dør af frygt for hvad der kan ske. Og rigtig mange mennesker, som lider af generaliseret angst, udvikler med tiden OCD (Obsessive Compulsive Disorder), som er kendetegnet ved tvangstanker og tvangshandlinger.

Hvordan kommer jeg ud af angsten?

Hvis du kan nikke genkendende til oven for nævnte symptomer, er det en god idé at opsøge professionel hjælp. Med hjælp fra en dygtig psykoterapeut kan du lære at leve med – og måske endda overkomme – din angst, så den ikke kommer til at styre dit liv. Læs mere om angst specialist Kim Liljehult på angstekspert.dk

Flere Nyheder