En gulvafslibning kan være lige præcis dét, dit gulv trænger til

03 august 2021 Camilla Skøtt

Har du skuret og vasket på livet løs, men kommer du ingen vegne, når du forsøger at give trægulvet gløden tilbage? Det er ikke sikkert, det er vask og pleje, det efterspørger – måske er det en gulvafslibning.

For nylig faldt vi over denne artikel i vores jagt på gode rengøringsmidler til trægulvet: https://ideertilhuset.dk/faa-dit-lyse-og-koenne-traegulv-tilbage-med-en-gulvafslibning/ – og det slog os, at det måske var det helt forkerte, vi gik og ledte efter. Måske var det ganske enkelt bare ikke muligt at shine gulvet op med en vask.

Og måske er det også aktuelt for dig?

Vi endte med at bestille en gulvafslibning, og ikke bare har vi fået et trægulv, der skinner som var det nyt – vi har også fået en meget flottere overflade, end den vi havde tidligere (som vi faktisk ikke var så vilde med).

Hvad er en gulvafslibning?

Nu sidder du måske og tænker på, hvad en gulvafslibning egentlig er. Det er ret enkelt; det er nemlig nøjagtig, hvad ordet siger: en afslibning af gulvet. Det er en teknik, der bruges til at sætte trægulve i stand, og det er ikke nær så dyrt, som du forestiller dig. Det tør vi godt love.

Men hvorfor overhovedet investere i en gulvafslibning? Jo, hvis dit trægulv er trist og mat at se på (det var vores), og hvis du ikke kan komme det til livs med almindelige plejemidler, så er det måske, fordi det trænger til endnu mere kærlighed. Den dybdegående af slagsen. Og det får du med en gulvafslibning.

En gulvsliber fjerner det øverste lag af gulvet, og dermed elimineres både skrammer, ridser og mindre pletter, ligesom den gamle overfladebehandling forsvinder. Herefter kan gulvet behandles på ny, og du vælger selv, om det skal have olie, lak eller sæbe – og du behøver ikke at vælge det samme, som gulvet var behandlet med tidligere.

Flere Nyheder