Bevar dit smil med regelmæssige tandlæge besøg

15 august 2019 Astrid Pedersen
Bevar dit smil med regelmæssige tandlæge besøg

Mange af os forsømmer vore halvårlige tandlægebesøg – enten af økonomiske grunde, eller fordi vi ikke gider afse tid til dem. I det følgende kan du læse om tre gode grunde til at besøge tandlægen jævnligt.

Tandlægebehandling mod dårlig ånde

Langt de fleste tilfælde af dårlig ånde hidrører fra dårlig mundhygiejne. Når tænderne ikke børstet korrekt, og mellemrummene mellem tænderne ikke med regelmæssige intervaller renses med tandtråd, kan madrester samle sig i tandkødslommerne, hvor de danner den perfekte grobund for bakterier.

Når bakterierne dør og opløses, vil de udvikle ildelugtende svovlgasser, som giver rigtig dårlig ånde. Og så kan de også forårsage betændelse i gummer og tandkødslommer. Ligeledes kan bakterier, som gror på tungen, give anledning til dårlig ånde. Hos din tandlæge kan du i forbindelse med tandrensning få gode råd om hvorledes du forebygger dårlig ånde.

Karies – huller i tænderne

De af os, som er gamle nok til at huske Karius og Baktus, ved, at sukker giver huller i tænderne. Dette sker, når syrer i sukkerstoffet nedbryder den beskyttende tand emalje, hvilket giver bakterierne mulighed for at æde sig ind i tanden. Regelmæssig tandbørstning på daglig basis forebygger denne udvikling – og sørger du for at overholde dine tandlæge besøg, vil din tandlæge kunne opdage ansatser til huller i tænderne inden det bliver så alvorligt, at tanden skal fjernes, eller kæben bliver angrebet.

Parodontose – når tandkødet går til

Mange af os har set skrækbillederne af tilbagetrukket tandkød og lange, gule tænder hos tandlægen. Parodontose er en frygtet tilstand, som kan medføre tab af tænder og – i værste fald – ødelæggelse af knogler i kæben. Har du anlæg for parodontose, vil din tandlæge kunne sætte dig i gang med et forebyggende behandlings forløb, så det ikke kommer så vidt.

Du kan læse meget mere om de forskellige behandlinger hos din tandlæge i århus på stjerneklinik.dk

Flere Nyheder