Bæredygtige bambusstrømper og -sokker – når du vil af med fodsved

16 november 2020 Astrid Pedersen

Bliver dine fødder varme, våde og hævede i løbet af dagen, og føler du en kæmpe trang til at tage skoene af og lade fødderne få luft? Så bør du overveje, hvilken type strømper du ifører dig – og hvilket materiale de er fremstillet af.

Slip for fodsved med bambussokker

Vidste du for eksempel at strømper og sokker fremstillet i bambus tekstil både er sved transporterende, utroligt godt ventilerede og samtidig antibakterielle og lugt absorberende? Dette skyldes at bambus strømper eller sokker arver bambus fibrenes porøse struktur idet denne bevares når bambus forarbejdes til tekstil. Og for dig betyder det at du med bambus sokker helt kan slippe for alle de gener som er forbundet med varme og svedige fødder.

Bambussokker – det klimavenlige valg

Ud over det, at bambus strømper og sokker er svært behagelige at gå med, støtter du også den bæredygtige og klima venlige produktion af bambus tekstil når du køber et par bambus sokker eller strømper – eller måske noget af alt det lækre undertøj fremstillet af bambus materialer som du finder hos Boody.

Bambus er nemlig langt mindre krævende når det handler om plads og vand forbrug i forbindelse med produktionen end materialer så som eksempelvis bomuld. Da bambus planter kan blive op til tre meter høje, og hyppigt kan skæres ned idet de vokser op til en meter om dagen, er det klart at de ikke skal bruge nær så meget plads som bomuld. Og så forbruger en bambus plante kun hen ved en fyrretyvendedel af det vand som en bomuldsplante forbruger for at kunne producere tilsvarende materiale.

Bambus strømper eller sokker som købes gennem Boody er samtidig dyrket under socialt ansvarlige forhold – og på 100% økologisk vis. Du er altså med til at gøre en forskel på rigtig mange måder når du køber dine bambus sokker via den online shop på boody.dk

Flere Nyheder